гр. София
  ул. "Балша" бл. 5-6
  тел: 02 915 87 74
  GSM: 0888 70 30 10
e-mail: dodicar@dir.bg

      Автосервиз Додикар често се обсъжда по форумите на Рено и Пежо. Като цяло отзивите са положителни и това го доказва голямата ни постоянна клиентела, която ни има за доверен сервиз.
      Но има и отрицателни отзиви, повечето от които са неоснователни, а някои - злонамерени и подозрителни.

      Искаме да отговорим на някои характерни проблематики:

       - Често сменяме задни накладки ...
      Да така е! Просто често отваряме задни спирачки и когато видим, че са кородирали и феродото се отлепва с пръсти, значи сега е моментът да ги сменим. Понякога при ремонта на задния мост накладките буквално се разпадат. Така със смяната предотвратяваме неминуема скорошна авария. Не си търсим работа да сменяме излишни части !!!
      Автосервиз Най-пресния случай - на 100 метра от сервиза на Пежо 206 2003 година се разлепила накладка и колелото блокирало. Колелото се влачеше и напред и назад. Наложи се на място да отворим спирачката и да извадим разлепеното феродо ...
       - Не се влиза в зоната на работа в сервиза !
      Това е разбираемо поради безопасността на хората и пречкането при ивършването на ремонта. Който иска да води нещо – по всяко време може с придружител – спира се работата и се гледа! Ако някой няма доверие в сервиза, значи просто не му е мястото тук!
       - Нелюбезно и невъзпитано отношение !
      Да-а-а ! Вярно е, случва се, всички сме хора. Често сме преуморени от работа. Но има и нахални, отракани, всезнаещи и надути клиенти, които искат да спират колата си насредата – като арабин в пустиня, и веднага да им се обърне внимание. Ама трябва да си изчакат реда! Най-вече тези дето вчера са дошли от село и там са били много лачени – а тук трябва да им дойде редът и нищо повече.
       - Не искаме да взимаме парите ...
      Да, не искаме да вземаме парите на хората! Искаме да се опитаме да поправим колата по най-добрия начин и това нещо да бъде заплатено. Не искаме да унижаваме никой, имаме самочувствие, защото много знаем и можем!
       - Ние сме мошенници !!!
      Идва човек с Clio – по-ново, за смяна лагери главина. Носи си лагери. Оказва се, че за смяна са лагерите и на двете предни главини. Сваляме едната главина, вадим лагера, и се оказва, че клиентът е донесъл по-малки лагери (примерно като за Рено-5). Какво да првим? Ако извикаме клиента да дойде да си вземе малките лагери и да отиде да си ги смени там откъдето си ги е взел, ще минат часове. Колата е разглобена на подемник! Ако му напишем загуба по негова вина 20 лв./час, няма да му хареса, а няма да можем да поправим други предвидени коли и ще има още недоволни клиенти.
      Цитат: „тоя там важния с очилата и брадата” край на цитата взима решение – слагаме наш лагер, взимаме лагера на клиента и той си доплаща разликата в цената на лагера. Другия лагер не го пипаме – клиента да си го смени в магазина и да дойде пак за другата главина. Всичко в общ интерес.
      Да ама не! Както се казва – направи добро изяш лайно! Клиентът недоволен, недоразбрал нищо и т.н. и т.н. Няма значение.
       - Трябва са си сменим персонала !
      Сменили сме предни накладки – и после стържели, защото не сме били смазали водачите ??? Може и да е пропуск, въпреки, че винаги се проверяват. Но в сериз „Друмник” казали, че е трябвало да се свали някакво покритие от накладките!!! Пълна глупост – та това е топлоизолацията на накладките, Кой разбира, кой не!!!
       - Повредили сме на някой колата ...
      Когато една кола се кара известно време с повредена капачка на разширителния съд, в охладителната система не се упражнява налягане (0.8 - 2.5 atm) и постепенно прегаря гарнитурата на цилиндровата глава. Така-а-а. Докато пробивът е относително малък, охлаждащата система се справя донякъде, защото капачката пропуска газовете постоянно (понякога даже някои изваждат и термостата). Парното е слебо!
       Идва такава кола. Установяваме лоша капачка – слагаме нова. След няколко време с новата капачка двигателя си изхвърля водата – значи гарнитурата вече е за смяна.
       Е сервизът ли е повредил гарнитурата само като сме сложили нова капачка !!!
       - В Радомир майсторите имат време. Те си играят с проблемите по колите и взимат по-евтино!
      Така е. Там всичко е по-евтино, пък и работата е по-малко, затова имат време и взимат малко.
       - Двигателят бил еднодневка, мостът щял да се счупи и други подобни ...
      Стараем се да предупреждаваме хората какво може да ги очаква и с какво да внимават. Нещо повече. Имаме опит и го споделяме – безплатно. Някой разбрал-недоразбрал – и му е криво! Изащо? Никой не си е и помислял да го обижда. Добре е човек да си знае слабостите на колата и да не юрка много като на F1.
       - Подозрителни хора!
      Който няма доверие в сервиза и в частите, които се слагат, има право да стои в приемната на сервиза, докато трае ремонта и да контролира смяната на частите.
      На някои Рена иглените лагери на моста са добри и се нуждаят просто само от нова грес. Други обаче са корозирали и трябва да се сменят.
      И някой си мисли, че ще го излъжем, че сме сложили нови лагери, а само сме гресирали старите??? Нямаме такава практика и тези пари не се ни нужни.
      Доди не е д-р инж., за да надпише на някой някакви 50 лв. Просто е обидно.
       - Не затягаме главина с динамометър.
      На опитните майстори не им е нужен. В Додикар в момента няма чираци!!!
       - Смяна бензинова помпа в резервоара ...
      Трудна и опасна операция. По принцип не е за нашия сервиз. Правим изключение за някой, защото колата не върви. Ремонтът върви тудно. Оставаме до по-късно да предадем колата на деня. Накрая – някой болт бил хлабав – не е опасно. Пък и работата до късно е свързана с грешки. Идвате пак, затягаме и толкоз.
       - Караме колите на клиентите.
      Да, пробваме ги, понякога по няколко пъти по 200-300 м, но това не значи, че ги използуваме – имаме си достатъчно наши коли за нашите си работи.
      Лошото е, че понякога не остава време да се пробват всички коли преди предаване – а трябва!
       - Правили сме си фалшива автореклама с мнения на измислени клиенти, които ние си пишем !!!
      Е това вече е върхът - това за нас просто е смешно и недостойно!
      Но това пък говори ясно за мисленето и морала на този, който го е писал!
       - Пропуски и грешки.
      Случват се за съжаление. И колите на F1 се повреждат и совалките падат и изгарят.
      В крайка сметка имате гаранция за ремонта – върнете се, няма да се сърдим, а ще оправим пропуска.